Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.11.2018

ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО



ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ВЪЛШЕБНА ЗИМА С КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

Много коледно настроение, благотворителни концерти и забавление очакват севлиевци през декември

 

 

Още в първите декемврийски дни ще грейнат коледните светлини на елхата в Севлиево, а най-малките трепетно ще посрещнат Дядо Коледа. В празничното шоу „Коледни искри“  на 3 декември от 17:30 часа на пл. „Свобода“ ще оживеят елфа Барборино, ледената кралица Елза и Арлекино, придружени от незабравима латинофиеста с Искрен Пецов.

 

В музея на съвременното изкуство на 5 декември в 17:30 часа е откриването на изложбата на Ренета Гагова. Ръчно направени бижута, зодиакални знаци и гривни на седемте чакри са само част от красивите неща, които ще могат да видят всички посетители на изложбата.

 

На 6 декември от 17:30 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложбата и ще се състои награждаването на победителите в Деветия международен фото салон „Дивото“. В него участие тази година взеха 41 автори от 11 държави. Любителите на дивата природа могат да се насладят на неповторимите фотографии, които ще бъдат изложени в галерията.

 

Началото на серия концерти под наслов „Надежда за Габи“ е на 7 декември в 18:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“. Първият благотворителен концерт е на вокалната група Upstream Voices.

 

Припомняме, че Габи е едно от децата на Севлиево, което се нуждае от помощ, за да проходи. Родена на 31 декември, 4-годишната вече Габи, се оказва с диагноза спастична диплегия на долни крайници. Още с раждането ѝ започва и борбата на семейството Габи да проходи. С времето тази борба стана на целия град и днес Габи отново има нужда от помощта ни, за да бъде направена следващата операция, която ще я доближи до мечтата да ходи сама. Концертите в подкрепа на малката Габи са със свободен вход, но всеки, който желае да помогне, може да го направи с дарение или като закупи ръчно изработена картичка от фоайето преди концерта!

 

Следващият концерт в подкрепа на Габи е на 13 декември от 18:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“ – Благотворителният коледен концерт е с участието на съставите при ЦПЛР Детски комплекс - Севлиево, Севлиевска духова музика и ВГ „Децата на Севлиево“. Следва на 18 декември Благотворителен коледен концерт на художествените състави при НЧ „Развитие -1870” – от 18:00 часа в читалищетоПоследният от серията концерти „Надежда за Габи“ е на 21 декември от 18:30 часа в Дом на културата „Мара Белчева“ – той е на ФА „Развитие” – Севлиево, с участието на  ТА „Трявна” и ФА „Сивек”- Габрово.

 

Междувременно културната програма на Община Севлиево за декември продължава с откриване на Коледна изложба на севлиевски художници и приложници на 11 декемвриот 17:30 часа в Градската художествена галерия.

 

„Догодина по същото време” севлиевци ще могат да гледат от 18:30 часа в Дома на културата в същия ден. Спектакълът е с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля.

 

Традиционният Kоледен базар в Севлиево се открива на 17 декември и ще продължи до 21 декември. Той ще е на централния площад. Ще го открие с концерт Нели Рангелова на 17 декември в 17:30 часа. В рамките на базара и по повод 25-ата годишнина на бизнес сдружение „Севлиево 21 век“, сдружението ще подари на жителите на града концерт на „Виво Монтана“ и ВГ „Децата на Севлиево“ на 19 декември от 17:30 часа.

 

Няколко дни преди Бъдни вечер севлиевци са поканени на Коледа в Табаханата. Там, от 14:30 часа на 19 декември, ще се състои автентична възстановка на народния обичай „Бъдни вечер”, в която участие ще вземат ученици от СУ „Васил Левски” и ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров”.

 

Празничната програма на Севлиево за месеца и годината ще завърши със зрелищна заря в първите минути след полунощ на 31 декември!

 

Община Севлиево обещава месец, изпълнен с празнично настроение, магия и много коледен дух!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi