Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.09.2018

Градската библиотека в Севлиево спечели проект по програма към Министерството на културатаГрадската библиотека в Севлиево спечели проект по програма към Министерството на културата

 

Със средствата от проекта ще бъдат закупени нови книги

Градска библиотека – Севлиево е една от библиотеките с одобрени проекти по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“.

Основната цел на програмата на Министерството на културата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитието на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Със средствата, отпуснати по подготвения и защитен проект (2999 лв.), ще бъдат закупени нови книги от 27 издателства, подбрани съобразно интересите и потребностите на читателите – художествена литература за деца и възрастни, учебна литература, научни и научно-популярни издания. Приоритетно са включени произведения на български автори.

Освен Градска библиотека, с одобрени проекти по програмата на Министерството на културата от община Севлиево са и библиотеките при НЧ „Св. Климент Охридски – 1899“ – с. Сенник, НЧ „Напредък – 1887“ – с. Крамолин и НЧ „Искра – 1909“ – с. Малък Вършец.

 

 

« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево