Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.07.2018

Община Севлиево ще закупи допълнителна техника за поддръжка на чистотата



 

 

Кметът д-р Иван Иванов внася промени в Наредбата за отпадъци

 

 

Продължава политиката на Община Севлиево за ограничаване нерегламентираните сметища и запазване на обществените места чисти и приветливи. На последното заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците (РСУО), в който влизат Севлиево, Дряново и Сухиндол, бе взето решение да бъде закупена допълнителна техника за поддръжка на чистотата.

 

Придобиването на специализираната машина, обезпечаваща функционирането на общинските системи за управление на отпадъците, ще стане със средства по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. По тази линия Община Севлиево ще закупи мултифункционална вакуумна мотометачна машина и допълнително оборудване към нея на стойност до 500 000 лева.

 

РСУО – регион Севлиево изпълнява целите си по програмата за управление на отпадъците, с която постига високо ниво на защита на околната среда. Използването на тази нова техника ще спомогне за по-бързо и качествено събиране и извозване на сметта, както и предотвратяване на нейното образуване.

 

Въпреки непрекъснатите проверки и въведените санкции, продължават да се образуват нерегламентирани сметища. Общината призовава гражданите да използват само осигурените места за събиране на остатъчните продукти от бита.

 

За да продължи Севлиево да бъде един от най-чистите градове в България, кметът д-р Иван Иванов предлага промени и допълнения в „Наредба за дейностите по управление на отпадъците на територията на община Севлиево”. Причината за това е, че съществуващият чл. 23, ал. 4 от наредбата препраща към отменената вече Наредбата за организация на движението на територията на общината и на практика възникват пропуски по отношение на третирането на излезлите от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени на обществени места. С приемането на предложените промени ще се установят обществените отношения относно този проблем, а за прилагането им няма да се наложи отпускане на допълнителни финансови средства.

 

Идеята е да са съставя констативен протокол, в който да се описва състоянието на ИУМПС. След това ще се издирва неговият собственик, който лично срещу подпис или чрез писмо с обратна разписка ще получи съответното предписание. В случаите, когато собственикът не може да бъде уведомен поради трайно отсъствие от страната или по други причини и когато ИУМПС е без регистрационни номера, предписанието се залепва на постоянния адрес на лицето и се съставя протокол за поставянето му. В 14-дневен срок от получаване на предписанието собственикът е длъжен да премести УМПС на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване.

 

При неизпълнение на предписанието ИУМПС ще бъдат принудително премествано на площадка за временно съхранение и разкомплектоване за 14 дни, след което ще се разкомплектоват. В този срок обаче собственикът ще има право да поиска връщане на ИУМПС, след като заплати разходите във връзка с принудителното преместване и съхраняване на площадката.

 

Проектът на кмета д-р Иван Иванов за изменение и допълнение на Наредбата за дейностите по управление на отпадъците на територията на Община Севлиево е публикуван на интернет страницата на Общината на 11 юли 2018 г. Предложения и становища относно проекта се приемат в срок до 13 август 2018 г. на e-mail: sevlievo@sevlievo.bg или в Центъра за информация и услуги на гражданите на Община Севлиево на адрес: гр.Севлиево, пл. ”Свобода” № 1.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi