Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.06.2018

Подменени са 3100 м. от довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ с. Стоките



Подменени са 3100 м. от довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ с. Стоките
Подменени са 3100 м. от довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ с. Стоките
Подменени са 3100 м. от довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ с. Стоките
Подменени са 3100 м. от довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до ПСПВ с. Стоките

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов лично провери изпълнението на обектите

Община Севлиево отчита напредък по строително-монтажните дейности по довеждащия водопровод от ВЕЦ „Видима” до ПСПВ – с. Стоките по проекта „Реконструкция на довеждащ водопровод от ВЕЦ „Видима” до ПСПВ – с. Стоките и източен водопроводен клон за питейна вода”. Към момента са подменени 3 100 м от общо 9 382,75 м, което съответства на 33% от проектната дължина на участъка, договорен за изпълнение през 2018 г. Ремонтирани са подучастъците:
• от т. 483 до т. 450 с дължина: 924 м (целият участък след въздушното преминаване над река Росица до ПСПВ – с. Стоките);
• от т. 441 (ОШ 6) до т. 571 с дължина: 242 м
• от т. 423 до т. 550 с дължина: 938 м
• от т. 422 до т. 515 с дължина: 996 м
Изпълнителят на СМР изпреварва на този етап графика за изпълнение с 6% въпреки обилните валежи от началото на юни. На 18 и 19 юни успешно бяха подменени и двата довеждащи водопровода (от ВГ „Росица” и от ВЕЦ „Видима”) в участъка от т. 483 до т.482 – непосредствено преди заустването им ПСПВ – с. Стоките.
При евентуално възникване на аварии и непредвидени ситуации, които биха довели до временно прекъсване на водоподаване, екипите на фирмата-изпълнител съвместно с представители на ВиК Оператора (Бяла ЕООД) ще предприемат незабавни мерки за възстановяване на водоподаването.
„Тези резултати са доказателство за това, че Община Севлиево полага огромни усилия в борбата срещу безводието. След сравнително по-късия участък от същия водопровод (с дължина 670 м), който е успешно реконструиран през 2017 г., участъкът предвиден и договорен за изпълнение през настоящата година е значително по-дълъг – 9 382,75 м. След като и той бъде завършен, на практика ще бъдат подменени 46% от цялото трасе на довеждащия водопровод, започващ след изходната шахта на ВЕЦ „Видима” – в най-проблемния му участък, в който са локализирани най-големите физически загуби на вода”, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, който лично инспектира ремонта на обектите.
По проекта „Реконструкция на довеждащ водопровод от ВЕЦ „Видима” до ПСПВ – с. Стоките и източен водопроводен клон за питейна вода” ще бъдат подменени общо 9 382,75 м водопровод. Този участък е с изтекъл експлоатационен срок, амортизиран е и дава чести аварии. Отстраняването на щетите е трудно, тъй като голяма част от трасето преминава през пресечени планински местности, в резултат на което се генерират значителни загуби на вода. Строително-монтажните работи на този етап се извършват едновременно в 4 обособени участъка по съществуващото трасе на довеждащия водопровод в землищата на с. Кръвеник и с. Стоките.
„Затова основната цел на проекта е да осигури подобряване на водоснабдяването, намаляване на експлоатационните разходи за поддръжка и загубите на вода, както и подобряване качеството на услугата за населението, ползващо инфраструктурата за водоснабдяване, преминаваща през територията на общините Севлиево и Априлци, което го определя като проект от регионално значение”, подчерта д-р Иван Иванов.
Водопроводът, участъкът от който се реконструиран в съответствие с проектното решение за строежа, е приоритетно за ВиК Оператора „Бяла” ЕООД – гр. Севлиево инвестиционнно намерение и като такова е залегнало в Краткосрочната инвестиционна програма към Одобрения Регионален Генерален План за обособената му територия в Община Севлиево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi