Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.06.2018

ПИСАТЕЛЯТ БОРИСЛАВ КОСТОВ ПРЕДСТАВЯ В СЕВЛИЕВО „ПЕПЕЛ ОТ ПЕПЕРУДИ. ЛЮБОВНА ЛИРИКА В СЛОВО И ЦВЯТ”



Книгата е творчески дебют в илюстрацията за Виолета Белчева

 

Известният театрал, писател и журналист Борислав Костов ще представи най-новата си книга „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят”. Събитието ще се състои на 26 юни 2018 г. от 17:30 часа в Градската библиотека в Севлиево.

Авторът е събрал в поетичния сборник нежност и красота, любов и еротика. Стиховете му са провокирани от реално съществуващи жени, чиято самоличност той пази в тайна. Всяка една творба е отделна история, в която се открояват творческа зрялост, житейска мъдрост, тъга, но в същото време и оптимизъм.

Борислав Костов е автор на четири книги с лирика, а последната – „Просто март, просто есен”, се появява през 2010 г. Стиховете в „Пеперуди от пепел” са събрани в три части. В първата са поместени избрани произведения от предишната му книга, а другите двае са озаглавени „От Ада към Рая” и „Дежа Вю”.

Любовната лирика „Пеперуди от пепел” е създадена съвместно с илюстратора Виолета Белчева, която по необичаен начин интерпретира стиховете в 19 рисунки. За нея това е първата изява като художник, но талантът й впечатлява – образът на жената, подвластна на любовта, е съпроводен от пеперудата – символ на нейното начало Акварелите на Виолета Белчева са светли, цветни и оптимистични – те не следват буквално текстовете на автора, а чувствата, които възникват по време на четенето им.

Борислав Костов е завършил немската гимназия в Ловеч и висше образование в УНСС. Твори успешно в областта на поезията и прозата. Автор е на монографии, посветени на писателя-дисидент Георги Марков, поета Пеньо Пенев и футболната легенда Георги Аспарухов – Гунди. Носител е на награди от национални конкурси за Яворова поезия, любовна лирика, хумор и сатира.

Виолета Белчева е родена във Варна, завършила е Втора математическа гимназия, корабен архитект, икономист и от 20 години работи в сферата на човешките ресурси във Велико Търново.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi