Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.06.2018

Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит организира безплатни прегледи в СевлиевоПрегледите са предназначени за здравноосигурени хора между 18 и 50 г. с определени симптоми, с цел ранна диагностика в млада възраст. Можете да се запишете на тел. 070010126 (на цената на градски разговор) от 10 до 17 ч. в работен ден. Направление от личен лекар не е необходимо.

Ревматичните заболявания са с висока социална значимост, защото закъснялата диагноза повишава риска от инвалидизация в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. Затова Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, съвместно с Институт за здравно образование организира информационно-скринингова кампания в цялата страна.

Обадете се, ако имате някои от следните симптоми: подуване или болка в ставите; неравности, хлътвания или точки по ноктите; болка и скованост в гърба или болка в хълбока сутрин при събуждане, която се подобрява при раздвижване; сутрешна скованост, продължаваща повече от 30 минути; отоци на две еднакви/симетрични стави.

Прегледите ще се извършват от д-р Димитър Николов, който специализира ревматология и преглежда в Севлиево. По преценка ще се извършва и безплатна ехография, ако специалистът установи необходимост.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево