Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

05.06.2018

НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕНАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  ОТБЕЛЯЗА 132 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов призова за запазването на „Росица“

 

Най-дълго издаваният регионален вестник в България – „Росица” отбеляза 132 години от своето създаване. Домакин на събитието бе кметът д-р Иван Иванов и Община Севлиево, където се проведе тържеството. В зала 300 присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, народният представител Николай Сираков, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, областният управител Невена Петкова, представители на бизнеса, културните институции, журналисти, ученици от Клуб по журналистика към СУ „Васил Левски, колеги на екипа на вестника.

 

Събитието започна с презентация за историята на вестник „Росица – част от богатото културносторическо наследство на Севлиево. В знак на благодарност за добро сътрудничество през годините, главният редактор Минка Минчева връчи грамоти на дейци на словото, бизнеса и местната власт.

 

Гостите на тържеството отправиха своите добри думи и поздрави към екипа на изданието. Кметът д-р Иван Иванов призова всички присъстващи да помагат за запазването на медията. „Много хора, много труд стоят зад 132-годишната история на вестник „Росица. Благодаря на екипа, който в момента списва вестника, че продължава мисията „Росица да е вестникът на Севлиево. Надявам се, че отдавна е отминало времето, когато изданието се свързваше с определени политически инсинуации. Призовавам всички да помагаме, за да го има още дълги години, с най-голямо уважение към всички онези, които са давали не малко от себе си, за да бъде и пребъде”, посочи кметът.

 

Казват, че икономиката е кръвоносната система на една общност. Не знам дали е така, но медията със сигурност е невронната система. Вестникът е огледало, но той трябва да е и повече трябва да отразява не само това, което се вижда, а и онова, което остава скрито. Вестникът трябва да формира нагласи, съпричастност”, каза по време на тържеството вицепремиерът Томислав Дончев. Според него винаги изглежда тъжна съдбата на всеки стар вестник дали ще отиде в коша, дали с него ще бъде запалена печка, но духът, който е формирал, остава. Духът на един вестник е този, който остава, подчерта той и пожела на „Росица“ още много тиражи.

 

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков подари на управителя и главен редактор на в. „Росица рамкиран първия брой на изданието. „Вярвам, че ви предстоят поне още 132 години, защото колкото и странно да звучи, бъдещето е на вестниците, на хартиения носител. Онези новини, които са във виртуалното пространство все по-често не са новини, все по-често не отговарят на истината. Вярвам, че скоро обществото ще започне отново да държи вестник в ръка, отбеляза Николай Сираков.

 

Вестник „Росица” продължава да е предпочитан източник на информация за жителите на Севлиево вече повече от век. За да отговаря на нуждите на своите читатели, медията поддържа интернет сайт и страница в социалната мрежа „Фейсбук”, където анонсира темите и интересните публикации от предстоящите си броеве. Община Севлиево е сред институциите, с чиято помощ изданието продължава да бъде актуално и днес.

 


 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево