Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.05.2018

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ЗАРАДВА НАЙ-МАЛКИТЕ С „КАРЛСОН И ДРЕБОСЪЧЕТО“ НА 1 ЮНИ



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ЗАРАДВА НАЙ-МАЛКИТЕ С „КАРЛСОН И ДРЕБОСЪЧЕТО“ НА 1 ЮНИ

Децата ще гледат спектакъла безплатно

Карлсон е един от най-любимите детски герои на всички времена. Той е "красив, умен, прилично дебел, мъж в разцвета на силите си" и винаги е готов за пакости и щуротии. Със своя приятел Дребосъчето, той изживява най-невероятни приключения, описани в книгите на детската писателка Астрид Линдгрен. Книгите за него са написани след 1955 година в Швеция.

Карлсон живее на покрива. В своята къщичка зад един комин двамата с Дребосъчето прекарват незабравими часове в забавления или просто съзерцавайки небето от покрива на сградата. За чипоносото момченце на седем години е истински късмет да има такъв необикновен приятел в игрите. Той е добър, мил, обичлив и грижовен. Той е и най-добрият специалист по парни машини в света. Понякога е малко лаком и изяжда всички бухтички, приготвени от майката на неговия приятел. Децата го обичат, защото може да лети! Наистина – натисне ли копчето на корема си, перката на гърба му заработва моментално и той се издига над улиците, понесъл Дребосъчето със себе си.

Спектакълът, съхранил всички тези фантастични чудатости на Карлсон и вечните семейни дилеми между забързаните пораснали родители и техните деца – дребосъчетата, се разкрива пред зрителя по невероятно красив и забавен начин. Децата се забавляват и припознават себе си в своите любими герои. Без страх разбират, че да мечтаеш и да имаш забавления, дори когато си сам в къщи, не е толкова невъзможно.

Същевременно, представлението някак по детски и наивно възпитава динамичните родители в по-доброто вглеждане във взаимоотношенията им с децата.

А в следобедните часове в Деня на детето в Детски комплекс „Йовко Йовков“ ще има специална програма за малчуганите – с игри, състезания, ателиета за керамика, много песни, много танци и разбира се – празнично настроение.

Входът е свободен за всички, а началото е в 16:00 часа.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СПЕКТАКЪЛА НА 1 ЮНИ ОТ 10:30 В ДК „МАРА БЕЛЧЕВА“!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi