Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.05.2018

Слово на д-р Иван Иванов - Кмет на Община Севлиево



Слово на д-р Иван Иванов - Кмет на Община Севлиево

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,
МИЛИ УЧЕНИЦИ,

Днес е един от най-светлите празници в българския календар. Почти два века 24 май идва с тържествеността, пренесла възрожденския дух през годините и утвърдила Деня на нашата просвета, култура и писменост като най-съкровения български празник. 
24 май е ден на буквите, закодирали във времето духа на един древен народ, поел огромна духовна мисия. Не случайно днес всички ние се прекланяме пред мощта на писаното слово и пред делото на просветителите, опазили и възродили в народната памет истината за нашия род. 
Днешният ден е показателен за пътя, който сме извървели с обща енергия и високо чисто съзнание. Това е денят, в който не просто говорим за един невероятен духовен подвиг, осветил необратимо най-тъмните времена, но и си даваме сметка, че това задължава - да бъдеш воин на духа, да имаш вяра и да устоиш. 
Живеем във времена, в които много битки се водят със силата на словото. И както винаги се случва в дуалния свят - срещу истината на всяка светла дума се противопоставя злината на неистината. Затова е важно да опазим чистотата на словото и да го използваме мъдро, за да става още по-могъщо и знанието, скрито в него. А заедно с него - да пораства и българския дух.
Мили ученици, пазете словото в сърцата си, използвайте го внимателно и го носете като безценен дар по целия свят. Тридесетте букви са свещен отблясък от духовния подвиг на народа ни. Нека бдят над вас като ангели хранители и където и да отидете, знайте, че силата им ще бъде с вас! 
Поклон пред вашите учители, които неуморно и упорито, вграждат ден след ден сянката си в моста на знанието, по който новото поколение ще премине в следващата светла епоха! 
Днес е свещен ден - където и да се намираме по света, на 24 май всеки българин чува със сърцето си училищния химн „Върви, народе възродени“, възправя се над земните заблуди и понася светлината на знанието напред! 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi