Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10.05.2018

ДЕСЕТКИ ЖИТЕЛИ НА СЕВЛИЕВО СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ДЕНЯ НА ЕВРОПА И ПОБЕДАТА НАД ХИТЛЕРОФАШИЗМА



За поредна година в града се проведе акцията „Безсмъртен полк”

 

 

Почит и благодарност към ветераните от Втората световна война и към загиналите за освобождението на Европа изразиха днес десетки граждани на Севлиево, присъствали на тържеството, организирано от Общината в парк „Казармите. Пред паметника на загиналите за освобождението и обединението на българските земи от град Севлиево бяха поднесени венци и цветя от Община Севлиево и Общински съвет, от представители на обществени организации, граждани и ветераните Петко Събев и Съби Гичев.

 

За втора поредна година в града се проведе акцията „Безсмъртен полк. С участието си в инициативата потомците на загиналите във Втората световна война засвидетелстваха своята признателност и почит за саможертвата на своите деди и прадеди. Портретите, които носеха по време на шествието, доказват, че споменът за подвига и смелостта на загиналите за свободна Европа ще остане за дълго в съзнанието на всички.

 

В следобедните часове празникът бе отбелязан и в Спортната зала „Дан Колов, игрището в „Боровата гора, Младежкия център и ДК „Йовко Йовков”, където се събраха децата и младежите от града. Те се състезаваха в занимателни игри „Познаваме ли символите на ЕС и европейското културно наследство в Младежкия център, а в ДК „Йовко Йовков участниците изграждаха пано със символиката на страните членки на ЕС. В празника се включиха с концертна изява танцова формация „Стил и музикалните групи към детския комплекс.

 

Организатори на събитията, посветени на Деня на Европа, е Европейският информационен център „Европа директно” – Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Община Севлиево, в партньорство с РСО „Централна Стара планина.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi