Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.04.2018

Одобрени са два проекта от община Севлиево по Национална кампания „За чиста околна среда 2018“ на тема „Обичам природата и аз участвам“, финансирани от ПУДООС и МОСВ



Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) публикува протокол с одобрените за финансиране проекти в рамките на Националната  кампания „За чиста околна среда 2018 г.“ на тема „Обичам природата - и аз участвам“.

  В конкурса участваха 9 проекта от общинска администрация, училища и детски градини  на територията на община Севлиево като 2 проекта са одобрени за финансиране.

Първият проект е на Община Севлиево „Обновяване на детска площадка в междублоково пространство  на улиците „Видима“ и „Мара Гидик“  в гр. Севлиево”, на стойност 9999, 60 лв. Ще бъдат закупени и монтирани детски съоръжения, положена ударопоглъщаща каучукова настилка,  монтирани ще бъдат градински пейки и кошчета за смет, дървена ограда, както и информационна табела. С доброволния труд на жителите от квартала от ще бъдат боядисани съществуващите съоръжения и ще бъдат засадени дървета, храсти и цветя.

По проекта  на Детска градина „Мечо Пух“ с. П.Славейков, общ. Севлиево  „Опазването на природата, е  в  моите ръце!” ДГ „Мечо Пух“ с. П.Славейков, база с. Душево, стойност на проекта - 4996.00 лв. Основната идея на проекта е насочена към преобразяването на двора на ДГ „Мечо Пух“ с. П.Славейков, база с. Душево, чрез което ще се допринесе възпитанието на екологична култура  да стане  един достъпен, забавен и желан от децата процес. Предвидени са ремонтни дейности с доброволен труд на родители на игровите съоръжения, ще бъдат закупени и монтирани нови детски съоръжения, разположени  на трите площадки, както и екологични събития-празници, развлечения, игри, еко-походи, съвместни разходки с родителите.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi