Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.03.2018

СЕВЛИЕВО ЩЕ ПОСРЕЩНЕ ПРЕЗ АВГУСТ МОТОРИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ



СЕВЛИЕВО ЩЕ ПОСРЕЩНЕ ПРЕЗ АВГУСТ МОТОРИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Световният шампионат се завръща на полигона „Горна Росица

 

Севлиево се подготвя за европейския и световния шампионат по мотокрос. Стартовете ще се проведат на 26 август на мотополигона „Горна Росица” край града. Това трасе нееднократно получава признание за №1 на планетата.

Организирането на състезанията от най-висок ранг е възможно след като правителството отпусна допълнително към бюджета на Министерство на младежта и спорта над 1,6 млн. лева. С тези средства ще бъде платена таксата за провеждането на кръговете от световния шампионат по мотокрос за класове MXGP и МХ2 и европейския ЕМХ125/ЕМХ250 в България тази година. Това ще позволи на родните състезатели да участват с български лицензи, тъй като досега им се налагаше да използват чуждестранни.

Подготовката на трасето „Горна Росица” тече с пълна сила. Полигонът трябва да отговори на изкисванията на Международната федерация по мотокрос, представителите на която съвсем скоро ще пристигнат в Севлиево, за да се запознаят с обстановката. Необходимо е да се създадат подходящи условия както за състезателите и техните екипи, така и за промоутърите, медиците и публиката.

„Радостен съм, че на този полигон отново ще има състезания от световна класа. Мотокросът е една от емблемите на общината и кауза, за която дълго се борихме, но срещнахме разбиране и подкрепа”, каза д-р Иван Иванов и благодари на всички, с чиято помощ Световният шампионат се завръща на полигона в Горна Росица.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi