Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.03.2018

ПРОЛЕТТА ИДВА В СЕВЛИЕВО С ДЕТСКИЯ СПЕКТАКЪЛ "ТРИМАТА БРАТЯ И ГРОЗНАТА МОМА"​



ПРОЛЕТТА ИДВА В СЕВЛИЕВО С ДЕТСКИЯ СПЕКТАКЪЛ "ТРИМАТА БРАТЯ И ГРОЗНАТА МОМА"​

Посланието на адаптацията на приказката е да се научим да бъдем по-добри към ближния си

Премиерата на детската постановка „Тримата братя и Грозната мома” ще бъде на 22 март от 10:30 часа в НЧ „Развитие – 1870” в Севлиево. Зрителите ще имат възможността да се потопят в историята за тримата братя главанаци, които са обзети от леност и мързел, в очакване късметът да им падне от небето. Защото баща им така е завещал: „Ще чакате! Дядо ви е чакал, аз съм чакал и вие ще чакате… Късметът ви сам ще дойде”. Звучи съвсем съвременно, нали?

Адаптацията на приказката „Главанаци” на Боян Папазов има много поучителни послания към малкия зрител, за който е подготвен този спектакъл. Превес над всички, обаче, взима посланието: „Да бъдем по-добри към ближния си! Всеки ден да се стремим да направим някакво малко, дребно чудо. Такова малко чудо със сигурност е и добрата дума. Намерим ли добрата дума към хората около нас - тогава може би светът ще се промени и всичко наоколо ще стане по-весело, по-красиво…“

Първи решава тази житейска загадка най-малкият брат – Глупчо, а по-късно и другите двама братя: Главчо и Гламчо. Но най-щастлива от добрата развръзка е Грозната мома, която отново се превръща в красивата Невена. Е, разбира се и с помощта на Господин Вълшебника и неговия малък асистент.

Участие в постановката ще вземат Андреа Лукянова, която ще се превъплъти в образите на Грозната мома и Невена, Стефан Симеонов – Главчо, Никола Лукянов – Гламчо, Симеон Петров – Глупчо, Денислав Богданов ще изиграе Вълшебника, а Цветослав Маринов – неговия асистент.

Заповядайте на 22 март от 10:30 часа в НЧ „Развитие – 1870” за премиерата на постановката „Тримата братя и Грозната мома” на Детския театрален състав към читалището. Входът е 2 лева.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi