Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.03.2018

Слово на д-р Иван Иванов - Кмет на Община Севлиево



Слово на д-р Иван Иванов - Кмет на Община Севлиево

УВАЖАЕМИ СЕВЛИЕВЦИ,
Днес отбелязваме 140 години от освобождението на България.

Подвигът и саможертвата на нашите предци ни задължава да продължаваме да отстояваме интересите и приоритетите на държавата, да не се огъваме под натиска на недоброжелателите. Народът ни пожертва хиляди човешки съдби, за да извоюва правото си да се нарече свободен, но остави в националното съзнание спомена за великите българи като Левски, Ботев, Раковски и много други.

Не трябва да забравяме заветите на нашите герои и мъката, през която е преминал народът ни през 5-вековното робство. Трябва да се противопоставяме на опитите да бъде пренаписана историята ни, защото в противен случай нацията ни ще бъде заличена. Думите на Вазов и Каравелов ще продължават да кънтят в сърцато и да напомнят за величието и красотата на Родината ни.

Ние сме потомци на славни българи и сме горди със своето минало. В нашата историята има безброй примери за това, колко сплотен може да бъде един народ в името на националната кауза. Доказали сме, че ние сме стабилен партньор, на когото могат да разчитат съседите ни по пътя на обединението на Балканите. Както преди 140 години заедно извоювахме свободата, така и сега трябва да се сплотим, за да осигурим по-добро бъдеще.

Скъпи съграждани,
Свободата е дар, но свободата е дълг и ежедневна битка за отстояването й. Нека следваме примера не тези, които преди 140 години мечтаеха за „чиста и свята Република“… Да сведем глави в знак на признателност и благодарност пред подвига им.

Честит Национален празник!

Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi