Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.12.2017

Президентът на Европейския мотоциклетен съюз си пожела Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокросД-р Волфганг Сръб дойде на посещение в България, за да стане част от специалната гала вечер, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм. Той поздрави за резултатите всички шампиони и пожела на себе си и другите мотоциклетисти Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокрос, защото в града има достойни хора и талантливи пилоти, които го заслужават.

Севлиево е известен със станалия традиционен мотокрос. Той се провежда на мотополигон „Горна Росица”. Пистата е най-добра в света през последните десет години, а Международната мотоциклетна федерация я определи за мотополигон с най-добра инфраструткрура в света още през 2010 година.

Днес мотополигонът събира търсачи на силни усещания не само от страната, а и от чужбина, а  именно Световните шампионати са признание за добрата подготовка на организаторите, които успяват да доведат в Севлиево мотористи от всички краища на света.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево