Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.11.2017

ПУСКАТ ПОЩЕНСКА МАРКА С ЛИКА НА ДАН КОЛОВПУСКАТ ПОЩЕНСКА МАРКА С ЛИКА НА ДАН КОЛОВ
ПУСКАТ ПОЩЕНСКА МАРКА С ЛИКА НА ДАН КОЛОВ

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба пощенска марка и пощенски печат с лика на Дан Колов. Официалната церемония ще се състои на 19 дкември 2017 г. от 11:00 ч., в къщата-музей на Дан Колов в родното му село Сенник.

 

Поводът за това е отбелязването на 125-та годишнина от рождението на легендарния борец. Изданието е дело на световноизвестния български художник акад. Иван Газдов, който е носител на “Златен век” на Министерството на културата и участва в над 200 изложби, а самостоятелните му експозиции са повече от 50.

 

Честванията по случай 125-та годишнина от рождението на един от най-великите спортисти за всички времена започнаха миналия месец в родното му село и бяха организирани от Община Севлиево, съвместно с кметството на с. Сенник и НЧ “Климент Охридки – 1899”.

От печат излезе и книгата “Дан Колов – вечната легенда”, чийто автор е Нено Николов. В продължение на 50 години той събира информация за прочутия борец. Творбата съдържа множество невиждани досега фотографии и разкази на хора, които са го познавали лично.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево