Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.11.2017

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА



ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

ГОСТ ОТ ЛАПЛАНДИЯ, КОЛЕДНИ КОНЦЕРТИ, ТЕАТЪР И ИЗЛОЖБИ ОЧАКВАТ СЕВЛИЕВЦИ

 

И през месец декември Община Севлиево се е погрижила да осигури богата културна програма, изпъстрена с разнообразни събития.

 

На 1 декември от 17:30 ч. севлиевци ще станат част от истинска „Коледна магия”, когато на пл. „Свобода“ тържествено ще бъде посрещнат Дядо Коледа и ще бъдат запалени коледните светлини на града. Дългоочакваният от всички деца беловлас старец, носещ радост и безброй подаръци за послушните малчугани, се очаква да пристигне с помощта на магия, безброй усмивки и празнично настроение. Миналата година Дядо Коледа изяви писмено желание да получи севлиевско жителство, докато успее да раздаде всички подаръци, а разрешителното му беше връчено официално от община Севлиево. А какво ще се случи тази година – ще разберем до броени часове.

 

Любителите на театралното изкуство ще могат да се посмеят с прекрасна комедия на ситуациите „Един Джаксън в повече“ от Артър Хюфийлд, в която еротиката и смехът вървят ръка за ръка. Постановката на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово ще бъде представена на 5 декември от 19:00 ч. в НЧ „Развитие-1870”. На сцената ще видим: Велислава Маринкова, Елизабет Попова, Магдалена Славчева, Димо Димов, Васил Грънчаров и Мартин Властанов.

 

Две изложби и един концерт ще зарадват севлиевци на 7 декември. Изложбата „Балканският лъв“, посветена на 125-та годишнина от рождението на легендарния борец Дан Колов ще бъде открита от 16:00 ч. в Хаджистояновото училище. От 17:00 ч. в Народното читалище „Развитие-1870“ ще започне Коледният концерт на класа по народно пеене и Севлиевската духова музика.

 

На 12 декември от 17:30 ч. в ГХГ „Асен и Илия Пейкови” ще усетим празничната атмосфера с традиционната Коледна изложба на севлиевските художници и приложници.

 

С Коледен концерт ще отпразнуват 15-годишния рожден ден на ДГ „Радост“ децата от детската градина. Те ще очакват своите гости в Дома на културата „Мара Белчева“ на 13 декември от 17:30 ч.

 

Същият ден учениците от СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ ще се включат във възстановка на народния обичай „Бъдни вечер“, която всички желаещи ще могат да видят от 14:30 ч. в „Табахана”

 

Галерия „Видима“ ще бъде домакин на изложбата-живопис на бесарабския българин Александър Телалим. Художникът, чието творчество се възприема като мост между Изтока и Запада, завършва „Стенопис“ в Националната художествена академия, София. Негови творби са излагани в България, Германия, Австрия, Полша, Франция, Испания и в родната Украйна. Официалното откриване ще бъде на 14 декември в 17:30 ч.

 

Между два концерта ще могат да избират севлиевци на 18 декември. От 18:00 ч. в НЧ „Развитие -1870” ще има Коледен концерт на детските художествени състави при читалището, а в Дома на културата „Мара Белчева” Руслан Мъйнов и Плевенската филхармония ще зарадват публиката с „Любими руски песни”. Билетите са вече в продажба на касата на ДК „Мара Белчева”.

 

На 19 декември на пл. „Свобода“ ще бъде открит и традиционния Коледен базар, който ще продължи до 22 декември и ще предостави на посетителите богат избор от коледна украса и подаръци. В същия ден, 19 декември, от 18.00 ч., любимият на поколения българи Веселин Маринов ще повдигне градуса на празничното настроение с Коледен концерт, заедно със Севлиевска духова музика.

 

Отново на 19 декември в 17:30 ч., в Градската художествен галерия „Асен и Илия Пейкови” ще бъде открита изложбата-акварел на Иван Гайдаров. Роденият в Казанлък автор, освен с акварел, работи и с дърво, метал, мрамор, гранит, бронз, инокс. Негови творби се намират в частни колекции в България, Дания, Унгария, Индия, Гърция, Австрия и САЩ.

 

На следващия ден от 18:30 часа в Дома на културата „Мара Белчева” ще има събитие за почитателите на българската народна музика и танци - съвместен Коледен концерт на Фолклорните ансамбли„Развитие” - Севлиево, „Трявна”, „Балкан”-Дряново и „Сивек” – Габрово.

 

Кулминацията на декемврийската програма е запазена за 31 декември, когато с много музика, танци и добро настроение ще изпратим 2017 г., за да посрещнем Новата 2018 г. Празничните илюминации ще огреят небето над Севлиево в 00:15 ч. на площад „Свобода“.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi