Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.10.2017

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО Д-Р ИВАН ИВАНОВ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ХИРУРГИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“



КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО Д-Р ИВАН ИВАНОВ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ХИРУРГИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“

С новата визия и разпределение в хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ се запозна кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. Заедно с управителя на болницата д-р Пламен Цеков, той инспектира мащабните ремонтни дейности, за които Общината отпусна 90 000 лв., а останалата част ще се финансира от бюджета на болницата.

Дейностите предвиждат обособяването на санитарни възли към 10 от болничните стаи, които да бъдат изградени с двуслойни гипсокартонови влагоустойчиви стени и нова ВиК инсталация.

В санитарните помещения се полага настилка от теракот и фаянсова облицовка по стените, а таваните са окачени и изпълнени с минералофазерни платна. Подовата настилка в стаите и коридорите ще бъде подменена с безшевна винилова антибактериална, която е с полиетиленово покритие.

Стените и таваните в болничните стаи ще бъдат боядисани с антикондезна противоплесенна боя, вратите ще се подменят с алуминиеви. В коридора стените се облицоват с винилово покритие, а таваните се изпълняват с минеролофазерни платна. Подменят се и радиаторите в стаите и коридора,  електрическата инсталация и осветителните тела.

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ - Севлиево е построена на два етапа – през 1946 г. до втори етаж, вкл. и надстроена през 1977 г. Като болнично заведение се използва и в момента. Сградата е най-старата от болничния комплекс и е въведена в експлоатация през 1978 година. Община Севлиево през годините многократно подпомага финансово нейното обновяване.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi