Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.10.2017

НА 14 ОКТОМВРИ ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА СЕВЛИЕВО И НА СВЕТА ПЕТКА БЪЛГАРСКА



В Деня на град Севлиево и на Света Петка българска – 14 октомври в 8:00 ч. в храмовете „Св. Пророк Илия” и „Св. Троица” ще бъде отслужена тържествена света литургия.

Официалната церемония в празничния ден ще започне в 10:30 ч. на пл. "Свобода", където кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов ще поздрави всички жители на града. Тази година изявени ученици в областта на науката, изкуството и спорта ще вдигнат знамената на Севлиево и на Република България.

От 11:00 ч. в Зала 300 на Общината ще се проведе тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Севлиево“ и „Почетен знак – Севлиево“ на всички удостоени тази година.

По същото време на пл. “Свобода” започва празничната програма „В един град, в един ден, всичко ще бъде таниц“. На специално обособени сцени и арт ателиета по фламенко, индийски и латино танци, зумба, въздушна йога, китайски занаяти, въртене на пой и др., желаещите да научат тънкостите на екзотичните танци ще имат тази възможност.

Танцовата фиеста ще продължи с традиционното за празника шествие по улиците на града, с водещ – Ненчо Балабанов. Вечерта на площад „Свобода” Калин Вельов, Весела Морова и „Амазония Денс Проджект“ ще пренесат бразилската екзотика в Севлиево. Програмата ще продължи с концерт на група “Конкурент” и група „Вакали“.

По време на празничните дни ще се проведе и благотворителна инициатива в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. Билетите за томболата са на стойност 1 лв. и ще могат да се закупят на 14 октомври от специално обособен кът в центъра на града, а печелившите ще бъдат изтеглени още същата вечер. Всички средства, събрани от томболата ще бъдат дарени за закупуване на храна, дрехи и обувки на нуждаещите се деца и младежи.

Финалът на празничния 14 октомври е запазен за атрактивно фойерверк шоу, което ще започне в 21:30 на пл. "Свобода".

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi