Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.10.2017

ЧОВЕКЪТ, ГОТВИЛ ЗА БИЛ КЛИНТЪН И АНГЕЛА МЕРКЕЛ, ПРИСТИГА В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИКА НА ТИКВАТА



ЧОВЕКЪТ, ГОТВИЛ ЗА БИЛ КЛИНТЪН И АНГЕЛА МЕРКЕЛ,   ПРИСТИГА В СЕВЛИЕВО ЗА ПРАЗНИКА НА ТИКВАТА

Шеф Андре Токев ще прави тиквени специалитети и ще награди участниците в кулинарната изложба

По покана на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, човекът, готвил специалитети за Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Фейтлес, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други лично ще награди участниците в единствената по рода си у нас кулинарна изложба от тиквени блюда “Тиквено изкушение”. Това ще стане на 15 октомври след 11 часа по време на пъстрото тиквено парти на пл. “Свобода”, което събира в Община Севлиево гости от цял свят.

Пред очите на всички шеф Токев ще демонстрира и професионализма си – броени дни преди кулинарното шоу на открито, целият град тръпне в очакване да вкуси специалната супа от тиква с пяна от джинджифил и канела, неопитвания досега мус от тиква и ябълки с печени тиквени семки и уникалния сладолед от тиквено олио, за какъвто местните още не са чували.

Гостите на празника ще имат възможност да опитат и от тиквеника - рекордьор, приготвен от майстор-готвачите на ресторант „Одеса”, „Кулинар”, „Севлиево Плаза” и „Хелиос”, и добре изпечен от фирма „Форинар”. Тази година за направата  на вкусния гигант ще бъдат вложени предимно български продукти – 63 кг. кори за баница, 120 кг. тиква, 21 кг. Захар, 16 кг. Орехи, 22 литра олио, 12 кг. пудра захар и половин кг. ванилия. Към всичко това ще добавим и 200 гр. канела, а рекордният размер на вкусното блюдо ще видите на голямата табела, която ще го украси, преди да бъде раздаден на публиката.

 

За доброто настроение на всички на «Сцената на таланта» ще се погрижат съставите при Детски комплекс - Севлиево, детски фолклорен ансамбъл „Развитие”, вокална група “Децата на Севлиево” и група Up stream voices. Ще има песни, танци, творчески работилници, изненади и разбира се – награди.

 

 

ПОВЕЧЕ ЗА ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ

Той е на 48 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия, Германия и България.

Единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа и основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or.

Известен в гилдията с енциклопедичните си познания за всичко в кухнята, той е откривател на ресторанти и нови концепции. Твърди, че “великата кухня е като велика държава - трябва да има история и ценности”. Готвенето за Андре е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ: "Заповядайте заедно да изживеем  ароматите и вкусовете на ястията. Да се докоснете до моя кулинарен живот, преминал през различните държави и култури на хранене!”

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi