Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.07.2016

Севлиево се побратимява с един от най-развитите китайски градове - Нанхай, родното мято на бойните изкуства "Южен юмрук"



Севлиево се побратимява с един от най-развитите китайски градове - Нанхай, родното мято на бойните изкуства "Южен юмрук"

Кметовете на Община Севлиево и на район Нанхай в Китай вече водят кореспонденция за сближаване на отношенията между двата града. Кметът д-р Иван Иванов има покана да гостува със своя делегация в китайския район, в който живеят над 2,5 млн. жители.

 

Градът е с една от най-древните култури. Смята се за родно място на южнокитайските бойни изкуства, на танца на Дракона и на Лъва, както и за родина на драконовите лодки. Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в сърцевината на триъгълника на реката Джудзян, на изток граничи с мегаполиса Гуанджоу, на юг — с Хонконг и Макао. Цялата площ на Нанхай е 1073,82 кв. км. 

 

През 2015 г. Нанхай е реализирал 223,6 млрд.юана брутен вътрешен продукт (БВП) и преки чуждестранни инвестиции в размер на 862 млн.долара. Пред последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република.

 

“Побратимяването с икономическия гигант Нанхай е от изключителна важност за Община Севлиево, която, независимо от мащабите си, се оказа предпочетен партньор за преговори от страна на китайските партньори”, коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той беше категоричен, че постигането на подобно партньорство ще даде мощен тласък на икономиката и ще доведе до високоефективно сътрудничество в сферата на образованието, културата и туризма.

 

Община Севлиево изказва благодарност за съдействието на Петко Хинов който всеотдайно помага за осъществяване на побратимяванетомежду Севлиево и Нанхай

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi